Nieuws over FMTraining en de trainingen.Volg ons via LinkedIn en Twitter om de berichten automatisch te ontvangen.

2017

FileMaker 16 Certified Developer

4 juli 2017

FileMaker 16 Certified Developer

FileMaker-programmeur en docent René Ros is op 4 juli jl. geslaagd voor zijn tiende FileMaker Certification Exam.

Met het behalen van het examen is wederom aangetoond dat René voldoende kennis en inzet heeft voor het database-ontwikkelplatform FileMaker. Het bevestigt bovendien het FileMaker Business Alliance lidmaatschap en de Authorized Trainer status voor FMTraining.

Nieuwe online ondersteuning voor FileMaker

27 juni 2017

FMTraining Forum

Om onze cursisten ook na de training te kunnen ondersteunen biedt FMTraining een nieuwe online mogelijkheid.

Het nieuwe FMTraining Forum biedt cursisten en docenten de mogelijkheid om vragen te stellen, te beantwoorden en er samen over te discussiëren. Om het overzichtelijk te houden zijn er verschillende fora die ingedeeld zijn naar de onderwerpen van de trainingen en enkele speciale onderwerpen.

Het gebruik van het forum is eenvoudig en als een gebruiker vragen heeft dan kan de Vraag & Antwoord sectie (V&A) waarschijnlijk het antwoord geven.
Cursisten hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om zich te Registreren op het forum en actief gebruik te maken van deze gratis extra ondersteuning.

We beginnen natuurlijk met een nog vrijwel leeg forum maar we hopen dat het forum een goede ondersteuning gaat bieden. U bent van harte welkom om zich als forum-gebruiker te Registreren!

Database en ecommerce website werken samen

19 juni 2017

Koppelen met computer en muis

Wat zijn de mogelijkheden van FileMaker met een ecommerce website? 60% van alle internetverkopen wordt gedaan via een ecommerce website. Het is dus logisch om geen eigen webwinkel te bouwen maar een kant en klaar product te koppelen aan uw FileMaker database.

Veel bedrijven gebruiken een FileMaker database voor hun orderadministratie. Gegevens van relaties en producten, orders en facturen worden dan geregistreerd met FileMaker. Moet je dat dan allemaal dubbel gaan bijhouden in bijvoorbeeld Woocommerce? Nee.

Met een speciale FileMaker database en de Woocommerce API kunnen gegevens naadloos en realtime op elkaar worden aangesloten. In FileMaker kunt u een klant opvoeren die direct in Woocommerce wordt opgeslagen. En als de klant een order invoert in de website dan wordt die meteen zichtbaar in de FileMaker database. Alle producten die in de FileMaker database worden bijgehouden kunnen in één keer, inclusief bijbehorende afbeeldingen, overgezet worden naar Woocommerce. De gebruiker kan doorwerken zoals hij/zij altijd al deed.

Neem contact met ons op en we leggen u graag alle mogelijkheden uit!

FileMaker 16 is verschenen

9 mei 2017

Lay-out Objecten venster

Op 10 mei is de nieuwste FileMaker 16 versie verschenen met een aantal toevoegingen en verbeteringen. Uiteraard heeft FMTraining haar trainingsmateriaal voor u bijgewerkt.

Vooral Windows-gebruikers zullen verschil zien omdat elke database nu zijn eigen venster heeft en niet meer binnen een FileMaker venster zit.
Tevens merkten we wederom een snelheidsverbetering die vooral te merken is bij omvangrijke databases. Als u met eerdere FileMaker versies, wellicht vanwege FileMaker Go over 2G/3G, speciale voorzieningen heeft gemaakt om het gebruik te versnellen dan kunt u overwegen of deze nog nodig zijn.

Zodra FMTraining de nieuwe licenties heeft ontvangen dan worden ze op onze computers geïnstalleerd. Onze handleidingen en de practicumbestanden zijn voor vrijwel alle trainingen al gereed. De meeste verbeteringen, zoals JSON en OAuth of voor iOS, passen in de Kenniswerkers Training en het kost meer tijd om nieuwe hoofdstukken hierover te schrijven.

Een kort overzicht van de nieuwe mogelijkheden van FileMaker 16 kunt u op de website van FMTraining vinden. Op het FMTraining Forum besteden we er meer aandacht aan met eigen bevindingen en kunnen cursisten vragen stellen.

Volgende FileMaker trainingen

2 mei 2017

Voor de komende periode staan de onderstaande FileMaker trainingen op het programma. U kunt zich tot zeven dagen tevoren inschrijven via onze website. In onze online Agenda staan alle trainingsdata genoemd.

wo. 10 mei 2017
FileMaker Gebruikers Training (Nog enkele plaatsen beschikbaar)

do. 11 mei 2017
FileMaker Basis Training (Nog enkele plaatsen beschikbaar)

wo. 17 en do. 18 mei 2017
FileMaker Expert Training

di. 23 en wo. 24 mei 2017
FileMaker Gevorderden Training (Nog enkele plaatsen beschikbaar)

ma. 29 mei 2017
FileMaker Kenniswerkers Training

di. 6 juni 2017
FileMaker Gebruikers Training

wo. 7 juni 2017
FileMaker Basis Training

Nieuwe computers voor FMTraining

12 april 2017

FMTraining heeft de computers vervangen die we beschikbaar stellen aan onze cursisten. Met deze investering kunnen we weer jaren vooruit en het toont ons vertrouwen in de toekomst.

We hebben weer gekozen voor MacBook Pro computers omdat deze voor de trainingen qua specificaties en uitstraling prima geschikt zijn. Ook passen ze in onze logistiek en is het onderhoud minimaal.

Met behulp van de eigen FileMaker database worden de practicumbestanden op de computers geïnstalleerd. Al langer tekent elke cursist op een iPad de presentielijst en we gaan de komende tijd verder met automatisering.

Nieuw logo voor FMTraining

9 maart 2017

Logo van FMTraining

Het was tijd voor een nieuw logo voor FMTraining en die is op 9 maart jl. ingevoerd.

In het logo kan je een weg, trap of piramide met vele betekenissen zien. We bedoelen het vooral als 'een volgende stap' zetten, voorwaarts gaan en beter worden.
Voor FileMaker is geen universitaire studie nodig maar eenvoudig is het al vele jaren niet meer. Maar met alleen experimenteren en zelfstudie komen de meeste mensen maar langzaam vooruit. Daarom vinden we oprecht dat hulp van onze docenten tijd bespaart en problemen voorkomt.

Het nieuwe logo is ontworpen door onze mededocent en FileMaker specialist Jeroen Groen die een grafische achtergrond heeft en eigenaar van een ontwerpstudio is geweest.

Archief FileMaker Tips & Trucs

13 februari 2017

Afbeelding bij een tip

Op de website van FMTraining is het archief van de Tips & Trucs toegankelijk gemaakt.

Alle artikelen over Tips & Trucs, maar ook het Nieuws, waren tot voor kort beperkt tot de tien meest recente artikelen. Via een nieuwe lijst van jaartallen kan de bezoeker nu de artikelen van het gekozen jaar lezen en bijbehorende bestanden downloaden.

Exporteer agenda- en contactgegevens naar Mac, iPhone en iPad

18 januari 2017

Agenda & Contacten

Met de nieuwe versie van het 'Agenda & Contacten' demo-bestand kunt u een echte praktijktest doen en uw contacten exporteren naar Mac, iPhone en iPad!

René Ros, programmeur en trainer, heeft een techniek ontwikkeld om agenda-activiteiten en contactgegevens uit een FileMaker-database te exporteren naar een macOS-computer.

Via iCloud verschijnen deze gegevens ook automatisch op uw iPhone, iPad en andere macOS en Windows computers.
Een prima oplossing om de gegevens altijd te kunnen raadplegen en in andere apps te gebruiken!

Nieuw is dat u contacten kunt importeren uit uw eigen FileMaker-database zodat u uw eigen gegevens kunt gebruiken.
Bezoek de webpagina Agenda & Contacten voor meer informatie en download het demo-bestand om het zelf te ervaren!

Klantervaring Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

4 januari 2017

FileMaker Expert Training

Onlangs nam een medewerker van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden deel aan onze FileMaker Expert Training hij zijn reactie delen we graag met u.

"Als gebruiker en programmeur van een, met FileMaker ontwikkelde, database zijn er altijd verbeteringen die het werken met de database net even dat extra geven. Om dit te realiseren miste ik extra kennis waarin de FileMaker Gevorderden Training net niet helemaal in voorzag.
De Expert Training sluit naadloos aan op de Gevorderden Training en geeft je alle mogelijkheden om een database te bouwen volgens jouw specificaties. Voldoende oefeningen, veel praktijkvoorbeelden en een ervaren docent maken deze cursus tot een absolute aanrader."