Nieuws over FMTraining en de trainingen.Volg ons via LinkedIn en Twitter om de berichten automatisch te ontvangen.

Jaar 2016

FileMaker DESIGN Masterclass

14 december 2016

DESIGN Masterclass in Amsterdam

De FileMaker DESIGN Masterclass komt naar Nederland!
FMTraining en de Amerikaanse collega SmallCo verzorgen deze masterclass voor ontwikkelaars in Nederland, België en omliggende landen.

De Masterclass wordt in het Engels geleid door top-ontwerper en ervaren, gecertificeerd FileMaker ontwikkelaar Albert Harum-Alvarez die de Masterclass al meer dan 16 jaar op vijf continenten verzorgt. De deelnemers herontwerpen hun applicatie - de "master piece" - in de klas samen met andere gevorderde ontwikkelaars.

Op 5 t.e.m. 8 april 2017 wordt eenmalig de DESIGN Masterclass verzorgd op een inspirerende locatie in Amsterdam.
Omdat een bestaande applicatie verbeterd wordt, kunnen de meeste deelnemers de kosten doorbelasten aan hun klant. Een of twee teamgenoten meenemen is mogelijk tegen gereduceerd tarief.

Meer informatie vindt u op de pagina over de Masterclass. Neemt u gerust contact met ons op als u nog vragen hebt.

Klantervaringen: Van Doorn - Soest

7 december 2016

FileMaker Expert Training

"FileMaker Expert Training, dat klinkt best aardig op een verjaardag, als je zegt dat je dat gaat doen!", zo begint Ton Schothorst van Van Doorn - Soest zijn reactie.

"Nou het was hard nodig, om weer eens goed bijgespijkerd te worden met handige voorbeelden en tips. De duidelijke handleiding en het direct toepassen van de voorbeelden met de veelal nieuwe mogelijkheden tijdens deze training, zullen hopelijk bijdragen aan weer een aantal jaren optimaal gebruik van deze voor ons bedrijf toch wel heel waardevolle software."

Wijzigingen sociale netwerken

20 oktober 2016

We wijzigen van dienst die ervoor zorgt dat de nieuwsberichten op onze website automatisch geplaatst worden op sociale media.

Onze nieuwsberichten worden vanuit een FileMaker database op onze website geplaatst en daarna automatisch op Twitter, Facebook en LinkedIn (bedrijfs)profiel.

Het kan voorkomen dat oude berichten opnieuw verschijnen maar dat proberen we te voorkomen. Mogelijk volgt er een testbericht en wijzigt de vorm van de berichten op de diverse sociale media later.

UWV Scholingsvoucher

19 oktober 2016

Voor werkzoekenden heeft het UWV een mogelijkheid om met een Scholingsvoucher zelf een om- en bijscholing te kiezen, met als doel om de kans op werk te vergroten.

Aan de Scholingsvoucher is een maximum bedrag van 2.500 euro inclusief btw verbonden. Mede door de korting kunnen daarvoor deze vier FileMaker trainingen gevolgd worden: Gebruikers, Basis, Gevorderden en Expert.

De functie van programmeur wordt door het UWV tot de kansberoepen gerekend. Wellicht is dit voor uzelf of bekenden een bruikbare tip?
Het aanvraagformulier van het UWV kunt u naar ons toesturen zodat wij ons deel kunnen invullen.

Agenda 2017 voor FileMaker trainingen

12 oktober 2016

Deelnemers in training

De herfst is altijd het moment dat we als FMTraining de agenda voor de trainingen van volgend jaar opstellen. U kunt gaan plannen voor korting!

Deelnemers willen enkele maanden vooruit kunnen plannen voor het volgen van meerdere trainingen. Immers, als u zich voor meerdere trainingen inschrijft dan kunt u een korting krijgen tot wel 15%!

Daarom zijn de data voor de Gebruikers, Basis, Gevorderden, Expert en Kenniswerkers trainingen voor FileMaker voor volgend jaar vastgesteld en in de agenda op onze website geplaatst. Welke datum schikt u?

Inschrijven is voor een aantal trainingen in dit najaar nog mogelijk en uiteraard voor het volgende jaar. Tot binnenkort?


De data zijn dit jaar voor het eerst automatisch met een FileMaker-script vastgesteld.

Persoonlijke FileMaker Training iets voor u?

19 september 2016

Relationeel schema van een FileMaker database.

De inhoud van de FileMaker Persoonlijke Training is volledig op uw persoonlijke wensen afgestemd. Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van een Persoonlijke Training is dat ú bepaald wat u uitgelegd krijgt tijdens een 1 op 1 sessie met een van onze docenten.
Meestal wordt eerst nagegaan aan welke onderwerpen en technieken u behoefte hebt en worden deze in een logische volgorde behandeld, met de FileMaker versie van uw keuze. Indien nodig worden samen voorbeeldbestanden gemaakt.

Een dergelijke Persoonlijke Training kan ook een alternatief zijn voor een klassikale training maar u krijgt dan niet de gehele 'gereedschapskist' uitgelegd. Bovendien zijn klassikale trainingen goedkoper dan een persoonlijke training.

U wordt met de FileMaker Persoonlijke Training geholpen met uitdagingen waar u zelf niet verder mee komt en deze training is daarom zeer geschikt om u na de Gevorderden, Expert of Kenniswerkers training te helpen.

FileMaker DESIGN Masterclass

20 juli 2016

DESIGN Masterclass in Amsterdam

De FileMaker DESIGN Masterclass komt naar Nederland! FMTraining en de Amerikaanse collega SmallCo verzorgen deze masterclass voor ontwikkelaars in Nederland, België en omliggende landen.

De Masterclass wordt in het Engels geleid door top-ontwerper en ervaren, gecertificeerd FileMaker ontwikkelaar Albert Harum-Alvarez die de Masterclass al meer dan 16 jaar op vijf continenten verzorgt. De deelnemers herontwerpen hun applicatie - de "master piece" - in de klas samen met andere gevorderde ontwikkelaars.

Op 16, 17, 19 en 20 september as. wordt eenmalig de DESIGN Masterclass verzorgd op een inspirerende locatie in Amsterdam.
Omdat een bestaande applicatie verbeterd wordt, kunnen de meeste deelnemers de kosten doorbelasten aan hun klant. Een of twee teamgenoten meenemen is mogelijk tegen gereduceerd tarief.

Meer informatie vindt u op de pagina over de Masterclass. Neemt u gerust contact met ons op als u nog vragen hebt.

FileMaker 15 Certified Developer

13 juli 2016

FileMaker 15 Certified Developer

FileMaker-programmeur en docent René Ros is op 13 juli jl. voor zijn achtste FileMaker Certification Exam geslaagd.

Met het behalen van het examen is wederom aangetoond dat René voldoende kennis en inzet heeft voor het database-ontwikkelplatform FileMaker. Het bevestigt bovendien het FileMaker Business Alliance lidmaatschap en de Authorized Trainer status voor FMTraining.

Gezien de geringe nieuwe functionaliteit in FileMaker 15 kon het examen eenvoudig zonder voorbereiding worden behaald.

FileMaker 15 is verschenen

10 mei 2016

FileMaker op iPhone 6

Op 10 mei is de nieuwste FileMaker 15 versie verschenen met een aantal toevoegingen en verbeteringen. Uiteraard heeft FMTraining haar trainingsmateriaal voor u bijgewerkt.

Zodra FMTraining de nieuwe licenties heeft ontvangen dan worden ze op onze computers geïnstalleerd. Onze handleidingen en de practicumbestanden zijn al gereed. We verwachten binnen twee weken als eerste in Nederland de trainingen met FileMaker 15 te gaan verzorgen.

Een kort overzicht van de nieuwe mogelijkheden van FileMaker 15 kunt u op de website van FMTraining vinden. Op de website van FileMaker Benelux is uiteraard meer informatie te vinden.

Nogmaals uitbreiding team FMTraining

10 maart 2016

FMTraining is ook verheugd om Hans Erik Hazelhorst als nieuw teamlid te verwelkomen.

Hans Erik is sinds 2012 full-time FileMaker ontwikkelaar en heeft uiteenlopende systemen gebouwd voor CRM, proces- en documentmanagement. In 1997 schreef hij een boek over FileMaker Pro 3.

Binnen het team van FMTraining zet Hans Erik zijn ervaring in om mee te denken over inhoud en werkwijze voor de training. Maar ook zal hij persoonlijke trainingen, advieswerk en consultancy verzorgen.

Uitbreiding team FMTraining

17 februari 2016

FMTraining is verheugd om Theo Tromp als nieuw teamlid te verwelkomen.

Theo heeft als consultant en FileMaker ontwikkelaar gewerkt bij grotere en kleinere organisaties in Nederland, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten.

Binnen het team van FMTraining zet Theo zijn ervaring in om mee te denken over inhoud en werkwijze voor de training. Maar ook zal hij persoonlijke trainingen, advieswerk en consultancy verzorgen.

Apps op maat verhogen productiviteit en omzet

16 februari 2016

Gedetailleerd rapport over apps op maat

Meer dan 1.000.000 apps op de markt. Waarom er dan een maken?

Omdat apps op maat de productiviteit van teams stimuleren en een hogere omzet helpen te behalen, schakelen bedrijven nu over op apps op maat die specifiek zijn gemaakt voor hun zakelijke activiteiten en workflow.

Wilt u weten hoe u productiever kunt zijn? Begin met het lezen van het rapport van FileMaker Inc.: Gedetailleerd rapport over apps op maat voor 2016
En zelf FileMaker databases als apps leren maken? Volg dan de FileMaker Kenniswerkers Training.

De nieuwe FileMaker Kenniswerkers Training

6 januari 2016

FileMaker Server Admin Console scherm

Sinds 2003 zijn trainingen gesplitst, hernoemd en uitgebreid, maar voor het eerst voegen we een geheel nieuwe training aan ons aanbod toe: de FileMaker Kenniswerkers Training.

Deze nieuwe FileMaker Kenniswerkers Training is een zelf ontwikkelde Nederlandse samenvatting van de FileMaker Training Series en nergens anders te volgen!

De training behandelt de unieke taak van de kenniswerker; het distribueren van data. Een kenniswerker is iemand die informatie verzamelt, bewerkt en distribueert.
Deze training behandelt in één dag vaardigheden om data te ontsluiten en te distribueren met verschillende systemen zoals ODBC/SQL, FileMaker Go en Web Publishing.

Deze training duurt één dag en er is maandelijks een datum gepland. Inschrijven kan via onze website en tot 1 mei as. kunt u gebruikmaken van een aanbieding van slechts 425 euro excl. btw.


Binnenkort wordt het voorbeeldbestand 'Synchroniseren' van deze training op de Tips & Trucs pagina geplaatst.