Veelgestelde vragen met antwoorden over onze klassikale workshops.

Hardware & Software

Moet een deelnemer zelf een computer meenemen?

Dat is niet nodig, bij aanvang van de training krijgt elke deelnemer een MacBook Pro laptop-computer met de benodigde software ter beschikking. Deze zijn ook voor Windows-gebruikers geschikt omdat FileMaker zowel op macOS als Windows vrijwel identiek is. Voor de Kenniswerkers training moet u zelf een iOS-apparaat meenemen.

Dan zorgen jullie zeker ook voor de software?

Inderdaad zorgen we voor een up-to-date besturingssysteem en programma's waaronder uiteraard FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced.

Handleiding en Practicumbestanden

Wat staat er in de handleiding?

De handleiding bevat korte en duidelijke hoofdstukken met theorie en opdrachten. Per cursusdag worden ongeveer 20 tot 25 hoofdstukken behandeld die in een logische en opbouwende volgorde op elkaar aansluiten. Een beperkt aantal hoofdstukken zijn bedoeld voor thuisstudie en komen aan bod als er voldoende tijd is.

Hoe zijn de onderwerpen ingedeeld?

De onderwerpen en hun volgorde zijn geheel afgestemd op de Nederlandse deelnemer. Deze deelnemers hebben meestal geen informatica-achtergrond maar zijn kenniswerker of ondernemer die FileMaker gebruiken voor de verwerking van hun werkstroom en data.
De logische opbouw van onze cursussen wordt door de deelnemers zeer op prijs gesteld.

Hoe worden de hoofdstukken behandeld?

Per hoofdstuk geeft de docent eerst uitleg met voorbeelden. Daarna werken de deelnemers zelfstandig aan een opdracht in het practicumbestand, waarbij de docent beschikbaar is voor hulp en vragen. Tenslotte voert de docent de opdracht centraal uit met mogelijke alternatieven en handigheden.
Per cursusdag zijn er een aantal hoofdstukken en enkele extra opdrachten die alleen behandeld worden als het werktempo dat toelaat. Die hoofdstukken en opdrachten kan de deelnemer altijd op eigen gelegenheid doornemen en de opdrachten zijn uitgewerkt in een practicumbestand.

Welk materiaal mag ik na afloop meenemen?

De handleiding en practicumbestanden mag u na afloop van de training meenemen. Bij de practicumbestanden zit ook een bestand waarin alle opdrachten zijn uitgewerkt, ook de extra opdrachten.
De practicumbestanden kunnen per e-mail verzonden worden maar u kunt ze ook kopiëren naar een meegebrachte USB-stick.

Trainingen

Sluiten de trainingen op elkaar aan?

Onze trainingen sluiten uitstekend op elkaar aan omdat we onze handleidingen zelf ontwikkelen en de onderwerpen bewust in een opbouwende volgorde aan bod komen. Sommige onderwerpen zijn te uitgebreid om in één keer te behandelen en zijn verdeeld over meerdere trainingen.

Kan na enkele jaren een volgende training met een nieuwere FileMaker versie gevolgd worden?

Ja, u kunt bijvoorbeeld een Gevorderden Training gevolgd hebben en een paar jaar later zonder problemen de Expert Training voor een nieuwere versie volgen. Bij het aanpassen van onze trainingen voor nieuwe FileMaker versies houden we hier bewust rekening mee.

Wordt er een diploma of certificaat uitgereikt?

Na afloop van elke training ontvangt een deelnemer een certificaat met ons logo, handtekening van de docent, naam van de deelnemer, datum van de training en tijdstip en duur van de training.

Kan een deelnemer na de training nog vragen stellen?

Jazeker! Deelnemers hebben bij ons altijd al vragen per e-mail en telefoon kunnen stellen en tegenwoordig ook via Skype, sociale media en ons eigen forum. Er zijn geen beperkingen aan het soort vragen en de termijn na het volgen van een training. Uw vraag zal in redelijkheid en billijkheid naar beste vermogen beantwoord worden.

Kan een deelnemer of FMTraining een training doorschuiven of annuleren?

De pagina Voorwaarden bevat hier alle informatie over.

Catering

Zijn de consumpties inbegrepen in de prijs?

Ja, vanzelfsprekend worden drank en lunch verzorgd en zijn in de prijs inbegrepen.

Welke dranken worden er verzorgd?

Gedurende de dag is er onbeperkt koffie, thee en water beschikbaar. Tevens worden frisdrank en versnaperingen verzorgd.

Waar bestaat de lunch uit?

De lunch wordt in een aparte ruimte verzorgd en bestaat uit diverse broodjes, warme snack, salade, fruit en diverse dranken waaruit u vrij kunt kiezen. Enkele vegetarische gerechten zijn standaard in het assortiment aanwezig.

FileMaker Certificaat

Kan ik na het volgen van alle trainingen het FileMaker examen doen?

Onze trainingen vormen een goede basis om het officiële Developer Essentials for FileMaker Exam te maken met mogelijk het FileMaker Certificaat als bewijs van het bezitten van voldoende kennis voor het programmeren van bedrijfstoepassingen.
Het belangrijkste is echter de ervaring en die kan geen enkele training u meegeven. Voorkennis, ervaring met andere programmeertalen en een informatica-opleiding zijn dan natuurlijk een pré.

De genoemde prijzen zijn in euro exclusief btw. Reiskosten van deelnemers zijn niet inbegrepen.