Nieuws over FMTraining en de trainingen.Volg ons via LinkedIn en Twitter om de berichten automatisch te ontvangen.

Actueel

FMTraining heeft tweede trainingslocatie

10 januari 2018

Met ingang van dit nieuwe jaar neemt FMTraining een tweede locatie voor de trainingen in gebruik.

De locatie op station Naarden-Bussum zullen we om een aantal praktische redenen minder vaak gaan gebruiken. Vooral persoonlijke- en bedrijfstrainingen zullen er plaatsvinden.

Onze nieuwe locatie bevindt zich bij Citystarter in Weesp. Hier zijn meerdere ruimten beschikbaar met alle benodigde voorzieningen. Deze locatie ligt naast het treinstation en nabij meerdere snelwegen zodat het ook goed bereikbaar is.

De lunch en dranken worden verzorgd door het in hetzelfde pand gevestigde Kookers zodat de trainingen culinair verantwoord zijn.

Zie onze contact-pagina voor meer informatie over de locatie.

Agenda 2018 voor FileMaker trainingen

31 oktober 2017

Deelnemers in training

De herfst is altijd het moment dat we als FMTraining de agenda voor de trainingen van volgend jaar opstellen. U kunt gaan plannen voor korting!

Deelnemers willen enkele maanden vooruit kunnen plannen voor het volgen van meerdere trainingen. Immers, als u zich voor meerdere trainingen inschrijft dan kunt u een korting krijgen tot wel 15%!

Daarom zijn de data voor de Gebruikers, Basis, Gevorderden, Expert en Kenniswerkers trainingen voor FileMaker voor volgend jaar vastgesteld en in de agenda op onze website geplaatst. Welke datum schikt u?

Inschrijven is voor een aantal trainingen in dit najaar nog mogelijk en uiteraard voor het volgende jaar. Tot binnenkort?


De data zijn automatisch met een FileMaker-script vastgesteld.

Belangrijke FileMaker 16.0.3 update!

10 oktober 2017

FileMaker, Inc. heeft FileMaker Pro 16.0.3, FileMaker Pro 16.0.3 Advanced, FileMaker Go 16.0.3, en FileMaker Server 16.0.3 uitgegeven om een aantal belangrijke bugs op te lossen.

De belangrijkste bug is dat 'in bepaalde situaties' het huidige record en scripts beschadigd kunnen worden bij opnieuw verbinden met een gedeelde database. Bovendien kan een lay-out met een grafiek op macOS een crash veroorzaken.
En een niet-opgeslagen berekening met daarin een gerelateerd veld zou niet bijgewerkt worden als het record via een portaal werd gewijzigd en met de Enter-toets opgeslagen.

De updates van FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced kunnen via het Help menu, 'Controleren op updates' geïnstalleerd worden. Ook zijn die updates, evenals FileMaker Server, op de pagina 'Downloads and Resources' te vinden. FileMaker Go is via de App Store te downloaden.

Klantervaringen

10 oktober 2017

Deelnemers in training

Van de vele evaluaties die we over onze trainingen ontvangen mogen we er weer een paar openbaar gebruiken als klantervaringen.

De tevredenheid over de trainingen wordt vaak genoemd maar het belangrijkste is natuurlijk dat de deelnemers veel hebben geleerd. Ze zien kansen om hun eigen database te verbeteren en uit te breiden.
Deze keer zijn er ook klantervaringen over de FileMaker Persoonlijke Training waarbij een deelnemer schrijft dat het hem "weken, misschien wel maanden, zelf puzzelen heeft bespaard".

Lees gerust de klantervaringen en we hopen dat ze helpen om u te overtuigen uw deelname aan een van onze trainingen te overwegen. Tot binnenkort?

Trainingen altijd al met hulp achteraf

27 september 2017

Doornemen van het trainingsmateriaal

Altijd al hebben deelnemers na het volgen van een van onze trainingen vragen gesteld. Het beantwoorden vonden we zo gewoon dat het het noemen niet waard leek. Het blijkt een meerwaarde waarnaar soms gevraagd wordt.

Na afloop van een training komen natuurlijk altijd nog vragen naar boven, tijdens de terugreis of als het trainingsmateriaal wordt doorgenomen. Bij het einde van een training hebben we altijd aangemoedigd om per e-mail of telefoon vragen te stellen als 'nazorg'.

Tegenwoordig kan dat ook via skype, sociale media en ons FMTraining Forum. Als een openbaar medium wordt gebruikt dan kunnen ook anderen leren van de vraag en het antwoord.
De enige voorwaarden zijn dat u een training bij ons gevolgd moet hebben en de vragen moeten over FileMaker gaan. Uw vraag zal in redelijkheid en billijkheid naar beste vermogen beantwoord worden.

Dat wilden we eens hardop zeggen en deze informatie is ook opgenomen in onze nieuwe Veelgestelde vragen webpagina.