Nieuws over FMTraining en de trainingen.Volg ons via LinkedIn en Twitter om de berichten automatisch te ontvangen.

Jaar 2015

Tips en Trucs

21 december 2015

Aan de website van FMTraining is de nieuwe pagina Tips & Trucs toegevoegd.

Met enige regelmaat zal op de pagina Tips & Trucs een suggestie of techniek beschreven gaan worden waarmee de lezer zijn/haar voordeel kan doen. Er zijn momenteel vier vermeldingen te vinden voor FileMaker ontwikkelaars.

Volg ons via Twitter of Facebook om automatisch een nieuwe tip of truc te ontvangen.

FMTraining nu ook op Facebook

7 december 2015

Ook via onze nieuwe Facebook-pagina kunt u nieuws van FMTraining volgen en als deelnemer zelfs inchecken.

Via Twitter en LinkedIn kunt u ons nieuws al langer volgen en sinds vandaag is dat ook via Facebook mogelijk.

Deelgenomen aan een van onze trainingen of geïnteresseerd in een training? 'Like' ons dan om op de hoogte te blijven van bijvoorbeeld nieuwe trainingen en aanbiedingen.

Binnenkort nieuwe training

23 november 2015

FileMaker Server Admin Console scherm

Momenteel wordt gewerkt aan de afronding van de nieuwe FileMaker Kenniswerkers Training met aandacht voor FileMaker technieken die nog niet in onze andere trainingen aan bod kwamen.

De FileMaker Kenniswerkers Training behandelt de unieke taak van de kenniswerker; het distribueren van data. Een kenniswerker is iemand die informatie verzamelt, bewerkt en distribueert.
Deze training behandelt in één dag vaardigheden om data te ontsluiten en te distribueren met verschillende systemen zoals ODBC/SQL en FileMaker Go.

Binnenkort vindt er een try-out training plaats met een aantal personen die eerder aan de Gevorderden of Expert training hebben deelgenomen.
We verwachten de FileMaker Kenniswerkers Training vanaf januari 2016 aan te kunnen bieden. Uiteraard informeren we u daar nog over.

Adreswijziging

16 november 2015

ReneRos.biz en FMTraining gaan verhuizen en daardoor wijzigt het postadres.

Vanaf heden kunt u dit postadres gebruiken: Postbus 5104, 1380 GC Weesp. Het adres Heemraadweg te Weesp is vanaf 1 januari niet meer geldig. Gelieve deze wijziging in uw administratie te verwerken.
Website, e-mail, Skype etcetera blijven (gelukkig) ongewijzigd.

Agenda 2016 voor FileMaker trainingen

19 oktober 2015

Deelnemers in training

De herfst is altijd het moment dat we als FMTraining de agenda voor de trainingen van volgend jaar opstellen. U kunt gaan plannen voor korting!

Deelnemers willen enkele maanden vooruit kunnen plannen voor het volgen van meerdere trainingen. Immers, als u zich voor meerdere trainingen inschrijft dan kunt u een korting krijgen tot wel 15%!

Daarom zijn de data voor de Gebruikers, Basis, Gevorderden en Expert trainingen voor FileMaker voor volgend jaar vastgesteld en in de agenda op onze website geplaatst. Welke datum schikt u?

Inschrijven is voor een aantal trainingen in dit najaar nog mogelijk en uiteraard voor het volgende jaar. Tot binnenkort?

FileMaker 14 Certified Developer

7 oktober 2015

FileMaker 14 Certified Developer

FileMaker-programmeur en docent René Ros is op 30 september jl. voor zijn zevende FileMaker Certification Exam geslaagd.

Het examen is in het Engels terwijl gewerkt en training geven wordt in het Nederlands, zodat de namen van functies, scriptstappen en opties niet altijd eenvoudig te herkennen zijn. Met bovendien niet bestaande functies en scriptstappen in de mogelijke antwoorden.
In twee uur is er gelukkig genoeg tijd om over de 60 meerkeuze-vragen na te denken.

Met het behalen van het examen is wederom aangetoond dat René voldoende kennis en inzet heeft voor het database-ontwikkelplatform FileMaker. Het bevestigt bovendien het FileMaker Business Alliance lidmaatschap en de Authorized Trainer status voor FMTraining.

Trainingen nu voor FileMaker 14

5 oktober 2015

Handleiding FileMaker Expert Training voor FileMaker 14

FMTraining heeft haar trainingsmateriaal bijgewerkt en vanaf heden worden alle trainingen met FileMaker 14 gegeven.

Het is bij elke nieuwe FileMaker-versie weer een uitdaging om te bepalen welke nieuwe functionaliteit uitgebreid of beknopt in de training aan bod komt. Het zelf verzorgen van een Nederlandstalige samenvatting van de FileMaker Training Series kost veel tijd maar sluit het beste aan bij de cursisten.

Tegelijk met de aanpassingen voor FileMaker 14 zijn alle 119 hoofdstukken kritisch bekeken en aangepast. Zo werd bij een aantal hoofdstukken tijdens de training mondeling meer informatie gegeven dan in de handleiding stond. Die hoofdstukken zijn daarom uitgebreid zodat de deelnemers na afloop alles nog eens kunnen raadplegen.

En natuurlijk moest ook FileMaker 14 en FileMaker 14 Advanced voor Mac en Windows op alle trainingscomputers worden geïnstalleerd.

FMTraining behoudt status als FileMaker Authorized Trainer

28 september 2015

FMTraining behoudt status als FileMaker Authorized Trainer

FileMaker Inc. heeft onlangs opnieuw de status als FileMaker Authorized Trainer aan FMTraining verleend.

Als FileMaker Authorized Trainer worden we praktisch ondersteund met software en marketing. Maar vooral betekent het dat we nog steeds voldoen aan de eisen die FileMaker Inc. stelt aan het verzorgen van hoogwaardige trainingen over haar database-ontwikkelplatform FileMaker.
Onze klassikale trainingen, de workshops, maken gebruik van door onszelf samengestelde Nederlandstalige handleidingen die gebaseerd zijn op de FileMaker Training Series.

We zijn uiteraard verheugd om de in 2008 verkregen status als FileMaker Authorized Trainer voort kunnen zetten en danken FileMaker Inc. voor haar oordeel en haar vertrouwen.

Wijzigingen in het FMTraining team

14 september 2015

Medewerker Jeroen Groen

We zijn erg verheugd dat Jeroen Groen het FMTraining team versterkt.

Jeroen gaat zijn kennis en ervaring inzetten voor zijn taak als zakelijk en inhoudelijk adviseur. Hij vervangt gedeeltelijk een medewerker die elders een uitdaging heeft gevonden.
De administratie is door verdergaande automatisering, met FileMaker, efficiënter gemaakt en wordt voorlopig door René Ros verzorgd.

Er wordt momenteel gewerkt aan verdere uitbreiding van het FMTraining team en we hopen daarover later meer te kunnen melden.

FMTraining heeft nieuwe trainingslocatie

31 augustus 2015

Onze trainingslocatie op Station Naarden-Bussum

Na jaren gehuisvest te zijn in kantoorgebouwen op industrieterreinen, zijn we verhuisd naar de bijzondere vergaderruimten op het treinstation Naarden-Bussum. De locatie is sfeervol én prima te bereiken per trein en per auto.

Uiteraard staat de inhoud van de trainingen onveranderd op de eerste plaats maar een prettige locatie draagt bij aan de training zodat deze niet alleen leerzaam maar ook aangenaam is.
Al onze trainingen zullen op het treinstation Naarden-Bussum gaan plaatsvinden. Voor persoonlijke en bedrijfstrainingen kan de docent desgewenst naar de klant toe.

De lunch en dranken worden verzorgd door het naastgelegen restaurant Julia's zodat de trainingen een Italiaans tintje krijgen. Onze dank aan NS Stations voor het hartelijke welkom.

Zie onze contact-pagina voor meer informatie over de locatie.

Klantervaringen: Meer mooie reacties

24 augustus 2015

Deelnemers in training

Heel veel cursisten vullen na een training het on-line evaluatie-formulier in. De algemene beoordeling voor de trainingen is een heel mooi rapportcijfer van 8,2. De docenten krijgen zelfs een 8,4 voor hun werk.

De meeste cursisten zijn aan het einde van een training blijkbaar te vermoeid om in het evaluatie-formulier niet alleen cijfers aan te klikken maar ook woorden te typen. Onlangs ontvingen we evaluaties met voldoende teksten voor nieuwe klantervaringen op onze website.

Lees gerust de klantervaringen en we hopen dat ze helpen om u te overtuigen uw deelname aan een van onze trainingen niet langer uit te stellen. Tot binnenkort?

Zomerstop

10 juli 2015

Vanwege de zomervakantie zijn er geen trainingen van 10 juli tot 24 augustus. FMTraining wenst u een goede zomer(vakantie)!

U kunt wel altijd een e-mail sturen of inschrijven en daarop zal zo spoedig mogelijk gereageerd worden.

FileMaker 14 is verschenen

22 juni 2015

Op 12 mei jl. verscheen de nieuwste versie van het database-ontwikkelprogramma FileMaker, versie 14.

In de FileMaker Help ervan is een lange lijst met verbeteringen te vinden.

Momenteel zijn we de lesstof van onze trainingen aan het aanpassen op een aantal nieuwe mogelijkheden van FileMaker 14. Tevens kost het enige tijd voordat we de training-licenties ontvangen en deze geïnstalleerd zijn.
We verwachten in de tweede helft van 2015 de vernieuwde trainingen aan te kunnen bieden.

Nieuw FileMaker 14 platform