René Ros

FileMaker certificaat examens behaald:
③ ⑧ ⑨ ⑩ ⑪ ⑫ ⑬ ⑭ ⑮ ⑯ ⑰

René Ros

René Ros is sinds 2003 zelfstandig adviseur en FileMaker-ontwikkelaar onder de naam ReneRos.biz. Hij is binnen FMTraining de hoofddocent en heeft het trainingsmateriaal ontwikkeld.

René heeft sinds 1989 ervaring met FileMaker - in welk jaar hij met FileMaker II aan de slag ging. Na het voltooien van een HBO-studie Informatica (Systeemontwikkeling) werd hij in 1995 voltijds FileMaker-ontwikkelaar. Trainingen in FileMaker geeft hij sinds het jaar 2000.
De combinatie van ervaring en een HBO Informatica opleiding is vrij uniek in de Nederlandse FileMaker-wereld.

De vele FileMaker-projecten die René op zijn naam heeft staan, variëren van een zeer uitgebreid bibliotheeksysteem en cdrom-projecten, tot bedrijfsadministraties in alle soorten en maten.

Jeroen Groen

Jeroen Groen ontwikkelt sinds 1996 met FileMaker en is met PublishZo uitgever van software. Als medewerker van FMTraining is hij adviseur en met name op het gebied van marketing en traininginhoud.

Jeroen heeft zich na 2002 specifiek gericht op de ontwikkeling van uitgeverij-software op basis van FileMaker, voor klanten door heel Nederland. In deze branche is hij bijna 25 jaar werkzaam geweest als o.a. ICT manager, systeembeheerder en FileMaker programmeur.

Theo Tromp

FileMaker certificaat examens behaald:
⑪ ⑫ ⑬

Theo Tromp

Theo Tromp is zelfstandig adviseur en FileMaker-ontwikkelaar onder de naam XS Consultants.

Theo heeft als consultant en FileMaker ontwikkelaar gewerkt bij grotere en kleinere organisaties in Nederland, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Al in 1978 programmeerde hij op mainframe computers bij een bank, hij werkt sinds 1989 als zelfstandig informaticus. In 1995 kwam Theo in aanraking met FileMaker en hij heeft diverse projecten gerealiseerd.

Hans Erik Hazelhorst

FileMaker certificaat examens behaald:
⑬ ⑭ ⑮

Hans Erik Hazelhorst

Hans Erik Hazelhorst werkt vanuit zijn bedrijf fit-in solutions sinds 1997 als FileMaker ontwikkelaar en vanaf 2012 full-time.

Hij heeft ervaring opgedaan met Data Modelling en Business Intelligence (SQL, Business Objects, MS Access). Met Filemaker heeft hij systemen gebouwd voor CRM, proces- en documentmanagement.
In 1997 schreef hij een boek over FileMaker Pro 3 en daarnaast heeft hij veel gepubliceerd over software voor MacOS X.