Nieuws over FMTraining en de trainingen.Volg ons via LinkedIn en Twitter om de berichten automatisch te ontvangen.

Jaar 2020

FileMaker programmeurs gezocht

2 december 2020

FMTraining biedt uitdagende mogelijkheden voor goede, zelfstandig werkende FIleMaker docenten en programmeurs.

Ben jij zzp-er met voldoende ervaring als FileMaker programmeur en wil je ook trainingen geven? Dan bieden wij interessante mogelijkheden voor jou!

In de eerste plaats kan je persoonlijke trainingen verzorgen en op termijn mogelijk ook klassikale trainingen. Daarnaast kan je cursisten ook helpen door daadwerkelijk voor hen te programmeren. Dit doe je geheel zelfstandig maar FMTraining ondersteunt je daar op verschillende manieren bij en zorgt onder andere voor continuïteit. De financiële beloning is afhankelijk van je kennis en ervaring.

Wat vragen wij van je?
- goede Contactuele eigenschappen,
- je staat open voor samen werken,
- ervaring met programmeren in FileMaker en bijbehorende technieken,
- je bent Certified FileMaker Developer en hebt bereidheid tot behalen van toekomstige examens.,
- ervaring in het geven van training,
- bij voorkeur informatica-opleiding,
- bij voorkeur HBO niveau.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan Contact met ons op. Graag voor 15 januari 2021 reageren.
Een kennismakingsgesprek en een beoordeling van eerder werk zijn onderdelen van de procedure.

Agenda 2021 voor FileMaker trainingen

14 oktober 2020

Deelnemers in training

De herfst is altijd het moment dat we als FMTraining de agenda voor de trainingen van volgend jaar opstellen. Je kan gaan plannen voor korting!

Deelnemers willen enkele maanden vooruit kunnen plannen voor het volgen van meerdere trainingen. Immers, als je je voor meerdere trainingen inschrijft dan kan je een korting krijgen tot wel 15%!

Daarom zijn de data voor de Gebruikers, Basis, Gevorderden, Kenniswerkers en Expert trainingen voor volgend jaar vastgesteld en in de agenda op onze website geplaatst. Welke datum schikt jou?

Inschrijven is voor een aantal trainingen in dit najaar nog mogelijk en uiteraard voor het volgende jaar. Tot binnenkort?


De data zijn automatisch met een FileMaker-script bepaald, rekening houdend met feestdagen.

FileMaker 19 is verschenen

20 mei 2020

Op 20 mei jl. is de nieuwste FileMaker 19 versie verschenen met een aantal toevoegingen en verbeteringen voor de ontwikkelaars. Met een korte opsomming kunnen we u on-line bijpraten.

De nieuwe mogelijkheden vatten we als volgt samen:

- Nieuwe scriptstappen voor Machine Learning Model voor o.a. afbeelding-herkenning en tekstvergelijkingen
- Communicatie met JavaScript code in Webviewer voor o.a. nieuwe interface-elementen
- Nieuwe functies voor aanpassen bestandspadnamen tussen FileMaker en besturingssystemen.
- Ondersteunt HEIF-images
- Automatisch openen van één bestand bij het starten van de FileMaker applicatie
- Siri ondersteuning voor FileMaker Go (via Shortcuts/Opdrachten app)
- Lezen NFC-chips voor FileMaker Go
- Meer functies en scriptstappen voor vensters ondersteunt in FileMaker WebDirect
- Één FileMaker applicatie met de naam 'FileMaker Pro' (Advanced is vervallen, ook in Get-functie)
- Alleen Windows 64-bit applicaties, vereist ook 64-bit plug-ins en mailsoftware
- FileMaker Server for Linux (developer preview)

Een aantal onderwerpen zullen de komende tijd in onze Tips & Trucs aan bod gaan komen.

Uiteraard heeft FMTraining haar materiaal voor alle trainingen al bijgewerkt. De nieuwe licenties hebben we ontvangen en geïnstalleerd, zodat we de trainingen met FileMaker 19 kunnen verzorgen. Vanwege de corona-crisis beginnen we nog niet met trainingen op onze locatie. Voor online trainingen kunnen deelnemers met zowel FileMaker 18 als 19 deelnemen.
Zie ook ons overzicht van Versie ondersteuning.


Heeft u vragen? Plaats uw vraag op het FMTraining Forum of neem contact op.

Nieuw! interactieve online FileMaker trainingen

25 maart 2020

Training op locatie

FMTraining gaat online met interactieve workshops. Tele-training maar met dezelfde voordelen van live uitleg, discussie en vragen stellen als duizenden cursisten al van ons kennen.

Fysiek bij elkaar komen, weg van je collega's op je normale werkplek, en geconcentreerd met andere geïnteresseerden kennis op doen. Dat is de meerwaarde van FMTraining en heeft nogsteeds onze voorkeur. YouTube filmpjes geven geen compleet beeld van de gereedschapkist die FileMaker biedt en je blijft altijd met vragen zitten.

Daarom hebben we ervoor gekozen om online workshops op te zetten. Met meerdere deelnemers die uitleg krijgen, zelf opdrachten uitvoeren en met de docent nabespreken. De vorm blijft hetzelfde. alleen zit elke deelnemer op zijn eigen werkplek en heeft geen reistijd.

We wilden dit al een jaar gaan aanbieden, maar soms heb je externe factoren nodig om die stap te zetten. De corona-crisis is dat in ons geval ook, omdat de tot nu toe gebruikelijke workshops momenteel niet wenselijk zijn.

Veel bedrijven zien zich genoodzaakt hun werkwijze aan te passen en daarmee mogelijk ook hun database. Goede kennis over FileMaker is dan zeker nuttig en efficiënt. En wellicht heb je, de FileMaker programmeur, nu de extra tijd en de noodzaak om u bij te scholen. Dat treft omdat het doel van FMTraining is, om jouw kennis te vergroten!

Vooralsnog worden alle trainingen in de maanden april en mei op afstand uitgevoerd. Afhankelijk van de situatie en de belangstelling nemen we later beslissingen over de trainingen na mei.

Zie ook de bijgewerkte 'Veelgestelde vragen'.

FMTraining heeft nieuwe trainingslocatie

18 maart 2020

FlexCentraal

Per 1 april neemt FMTraining een nieuwe locatie in gebruik voor het verzorgen van trainingen.

De afgelopen jaren hebben we met veel genoegen gebruik gemaakt van de vergaderruimtes op station Naarden-Bussum en bij station Weesp. Dit waren prettige locaties die prima bereikbaar waren. Maar door gewijzigde omstandigheden op de locaties kon er niet langer gebruik van gemaakt worden.

Onze nieuwe locatie bevindt zich bij FlexCentraal in Bilthoven. Hier zijn meerdere ruimten beschikbaar met alle benodigde voorzieningen. Deze locatie ligt naast het treinstation en nabij meerdere snelwegen zodat het ook goed bereikbaar is. Een prima locatie om ongestoord kennis over FileMaker op te doen.

Om onze deelnemers nog beter van dienst te zijn, overwegen we om meer locaties te gaan gebruiken en de locatie te kiezen die voor de deelnemers het gunstigst ligt. Daarvoor hebben we al een locatie in Hoofddorp en zullen nog kijken naar locaties die meer naar het oosten en zuiden liggen.

We begroeten u graag in Bilthoven, wanneer de volksgezondheid-situatie dat weer toe laat... Over andere mogelijkheden die we tot dat moment gaan bieden, hoort u binnenkort meer.

Zie onze contact-pagina voor meer informatie over de locatie.