Meer informatie over de inhoud en uitvoering van onze klassikale workshops.

Hardware & Software

Bij aanvang van de training krijgt elke cursist een MacBook Pro laptop-computer met de benodigde software ter beschikking. Deze zijn ook voor Windows-gebruikers geschikt omdat FileMaker zowel op macOS als Windows vrijwel identiek is.
Daarnaast krijgt de cursist een Nederlandstalige handleiding en de practicumbestanden die na afloop van de training meegenomen mogen worden (bv. op USB-stick).

In principe wordt in onze trainingen de menubalk gebruikt voor de bediening maar daarnaast zijn ook knoppen en toetscombinaties beschikbaar. Functionaliteit die uitsluitend bedoeld is voor niet-westerse talen wordt niet behandeld. Waar dat van toepassing is, wordt eerst of uitsluitend een top-down benadering van werken uitgelegd.

Handleiding en Practicumbestanden

De handleiding bevat korte en duidelijke hoofdstukken met theorie en opdrachten. Per cursusdag worden tussen de 15 en 25 hoofdstukken behandeld die in een logische en opbouwende volgorde op elkaar aansluiten. Een beperkt aantal hoofdstukken zijn bedoeld voor thuisstudie en komen alleen aan bod als er voldoende tijd is.
Per hoofdstuk geeft de docent eerst uitleg met voorbeelden. Daarna werken de cursisten zelfstandig aan een opdracht in het practicumbestand, waarbij de docent beschikbaar is voor hulp en vragen. Tenslotte voert de docent de opdracht centraal uit met mogelijke alternatieven en handigheden.

De handleiding en practicumbestanden mag u na afloop van de training meenemen. De practicumbestanden kunnen per e-mail verzonden worden maar u kunt ze ook kopiëren naar een meegebrachte USB-stick. Tevens ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

Catering

Gedurende de dag is er onbeperkt koffie, thee en water beschikbaar. Tevens worden frisdrank en versnaperingen verzorgd.
De lunch wordt in een restaurant verzorgd en bestaat uit diverse focaccia-broodjes, warme snack, salade, fruit en diverse dranken waaruit u vrij kunt kiezen. Enkele vegetarische gerechten zijn standaard in het assortiment aanwezig.

FileMaker Training Series

Onze trainingen zijn opgezet bij de introductie van FileMaker 7 (2003) en sindsdien uitgebreid met functionaliteit van latere FileMaker versies, nieuwe inzichten en nieuwe technieken.

De inhoud is een Nederlandstalige samenvatting die is gebaseerd op de officiële Engelstalige FileMaker Training Series. De precieze onderwerpen en hun volgorde zijn geheel afgestemd op de Nederlandse deelnemer. Deze deelnemers hebben meestal geen informatica-achtergrond maar zijn kenniswerker of ondernemer die FileMaker gebruiken voor de verwerking van hun werkstroom en data.

De logische opbouw van onze cursussen wordt door de deelnemers zeer op prijs gesteld. Onze trainingen sluiten goed op elkaar aan en bovendien kunt u een Gevorderden Training voor FileMaker gevolgd hebben en een paar jaar later zonder problemen de Expert Training voor een nieuwere versie volgen.

FileMaker Certificaat

Onze trainingen vormen een goede basis om het officiële Developer Essentials for FileMaker Exam te maken met mogelijk het FileMaker Certificaat als bewijs van het bezitten van voldoende kennis voor het programmeren van bedrijfstoepassingen.
Het belangrijkste is echter de ervaring en die kan geen enkele training u meegeven en is gedeeltelijk een kwestie van eigen voorkeuren. Voorkennis, ervaring met andere programmeertalen en een informatica-opleiding zijn dan natuurlijk een pré.
Naar onze mening leert u goed programmeren door goede trainingen en veel ervaring. U zou zich ook alleen kunnen oefenen op het halen van het examen maar hoe goed kunt u dan programmeren?

De genoemde prijzen zijn in euro exclusief btw. Reiskosten van deelnemers zijn niet inbegrepen.